Investim în energie verde!

Apa Canal S.A. Galati - Apa sigură!

NOUTĂȚI

Lucrări de revizii-reparații de mare anvergură în Uzina de Apă, care necesită oprirea completă a stației timp de 24 de ore: 28 feb h.08:00 - 29 feb h.08:00

În cursul acestui an, în municipiul Galați Operatorul APA CANAL S.A. Galați derulează noi lucrări în infrastructura de apă potabilă, atât în cadrul proiectelor de investiții (cu fonduri europene sau din profit reinvestit), cât și în cadrul programului de revizii-reparații. Sunt supuse unui amplu proces de modernizare atât magistrale de apă potabilă din municipiul Galați, conducte de aducțiune pentru municipiul Galați, cât și stații de tratare, pompare, repompare apă, pentru a crește siguranța în exploatare și a asigura condițiile necesare furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă continuu și în parametri.

tecuci
tecuci

Am început lucrările de reabilitare a rețelei de apă din zona blo-curilor AG1 - AG5, str. 1 Decembrie 1918, municipiul Tecuci

Operatorul Regional APA CANAL S.A. Galați a început execuția lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de apă potabilă din zona blocurilor AG1 – AG2 – AG3 – AG4 – AG5 situate in strada 1 Decembrie 1918, Municipiul Tecuci, în cadrul programului de revizii-reparații pe anul 2024.

S-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă în satul Nărtești, comuna Gohor

Operatorul APA CANAL Galați a finalizat investiția „Lucrări de extindere conductă de alimentare cu apă potabilă drum județean DJ 241, satul Nărtești, comuna Gohor, județul Galați“, realizată din profit reinvestit.

Necesitatea extinderii rețelei de apă potabilă din satul Nărtești a fost identificată încă de la preluarea comunei Gohor în aria de operare (mai 2022), prin urmare s-au făcut imediat demersuri în acest scop, contractul de execuție a lucrărilor fiind semnat în martie 2023.

nartesti_gohor.jpg
foto_02.02.2024

S-a finalizat reabilitarea primului kilometru de conductă magistrală de aducțiune Dn 1.000 mm front captare Salcia–Liesti - Galați

Lucrările au demarat în luna decembrie 2023 și s-au executat într-un ritm susținut de către CITADINA și TANCRAD. Acestea fac parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați – etapa 2”, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

 

Procesul de producție al apei potabile

Tratarea și epurarea apei uzate

Aveți nelămuriri? - vă putem ajuta!

Pentru nelămuriri legate de activitatea de alimentare cu apă/canalizare puteți consulta Întrebări frecvente

Vidanjare la cel mai redus tarif din județ

Apele uzate care nu ajung în sistemul de canalizare și ulterior în stațiile de epurare, pentru a fi curățate/tratate, au impact negativ asupra mediului, contaminând aerul, solul și pânza freatică.

Din acest motiv, legislația în vigoare prevede că în zonele în care nu există rețele de canalizare, utilizatorii au obligația dotării cu bazine etanșe vidanjabile sau cu stație de epurare compactă locală.

vidanjare-tarif-redus