Articole prima pagina

Preluăm în aria de operare comunele VÂNĂTORI și SCÂNTEIEȘTI începând cu 1 aprilie 2021

Aria de operare a societății APA CANAL S.A. Galați se extinde la 36 UAT-uri prin  preluarea în operare a comunelor VÂNĂTORI și SCÂNTEIEȘTI începând cu 1 Aprilie 2021. Operăm astfel în 96 localități din județul Galați, cu o populație de 425.676 locuitori, reprezentând aprox.80% din populația județului.

Acțiunea de perfectare a contractelor de furnizare/prestare cu noii clienți, beneficiari ai serviciului de alimentare cu apă potabilă, este în curs de finalizare în ambele comune, cu sprijinul autorităților administrației publice locale. După preluare, vom proceda la înlocuirea tuturor contorilor de la limita de proprietate cu contori electromagnetici cu citire la distanță. Mulțumim locuitorilor celor două comune pentru disponibilitatea manifestată în vederea semnării contractelor. Precizăm că, doar contractul de furnizare încheiat cu APA CANAL S.A. Galați asigură continuitatea furnizării serviciului după 1 aprilie 2021. 

Menționăm, de asemenea, că personalul APA CANAL S.A. Galați împreună cu reprezentanții primăriilor locale procedează la inventarierea faptică a bunurilor/mijloacelor fixe concesionate (rețele, foraje, stații pompare, echipamente etc), situației terenurilor din domeniul public – zone de protecție sanitară, inventarierea punctelor de consum energetic pentru alimentarea cu apă potabilă, verificarea parametrilor de calitate ai apei potabile. Se fac demersurile necesare pentru perfectarea contractelor pentru alimentarea cu energie electrică a punctelor de consum, a contractelor cu Apele Române pentru apa brută (foraje), pentru obținerea Licenței modificatoare ANRSC și preluarea autorizațiilor sanitare de funcționare, a autorizațiilor de gospodărire a apelor și autorizațiilor de mediu.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente / situații neprevăzute ce pot apărea imediat după preluarea operării în cele două comune și vă asigurăm că vom încerca să le remediem punctual, cât mai operativ.

Vă mulțumim.

Protejați-vă contorul împotriva înghețului!

Odată cu răcirea vremii trebuie să luați toate măsurile de prevenire a neplăcerilor cauzate de înghețarea componentelor instalației interioare de alimentare cu apă.
Utilizatorul are obligația "să se preocupe de asigurarea integrității sistemelor de măsurare", respectiv a contorului care măsoara cantitatea de apă consumată, cu scopul facturării de către Operator (Legea nr.241/2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare/prestare, Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare).

Program de lucru în data de 20 iulie 2020

Societatea Apa Canal SA Galați informează că luni, 20 iulie 2020, toate casieriile societății vor fi deschise și vor funcționa după programul normal de lucru. De „Ziua Gospodarului”, ziua angajaților din serviciile publice, vor fi închise doar ghișeele de relații cu publicul.
Sesizările și solicitările clienților pentru orice problemă în alimentarea cu apă și/sau de canalizare vor fi preluate de către Dispeceratul societății la numărul de telefon 0236.463294. Dispeceratul are program de lucru NON STOP.

Situația blocurilor din municipiul Galați la care racordurile de preluare ape uzate menajere lipsesc sau sunt defecte - iunie 2020

Societatea APA CANAL S.A. Galați, a continuat efectuarea verificărilor la blocurile din municipiul Galați, prin intermediul personalului Departamentului Canalizare, constatând în continuare deficiențe majore în ceea ce privește funcționarea instalațiilor interioare de canalizare.

Informare

Ref.    Probleme în preluarea apei de către sistemul de canalizare în urma precipitațiilor abundente din data de 11.06.2020, din cauza blocării grătarelor gurilor de scurgere cu resturi de vegetație, gheață, pietriș și resturi de materiale rămase pe străzi după furtuna din aceeași seară

În urma furtunii puternice și a căderilor abundente de precipitații și grindină (în debit mare și pe o perioadă scurtă de timp), s-au semnalat probleme în preluarea apei de către sistemul de canalizare pe unele străzi. Practic, grătarele gurilor de scurgere a apelor pluviale din mai multe zone ale orașului au fost colmatate din cauza resturilor de vegetație (frunze și crengi adunate pe străzi după furtuna care a însoțit ploaia), a grindinii căzute în cantități mari și de mari dimensiuni, dar și a materialelor de construcții și resturilor de materiale antrenate de pe străzi.