Articole prima pagina

Protejați-vă contorul împotriva înghețului!

Odată cu răcirea vremii trebuie să luați toate măsurile de prevenire a neplăcerilor cauzate de înghețarea componentelor instalației interioare de alimentare cu apă.
Utilizatorul are obligația "să se preocupe de asigurarea integrității sistemelor de măsurare", respectiv a contorului care măsoara cantitatea de apă consumată, cu scopul facturării de către Operator (Legea nr.241/2006 republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul 29/N/1993 Anexa, Contractul de furnizare/prestare, Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare).

Program de lucru în data de 20 iulie 2020

Societatea Apa Canal SA Galați informează că luni, 20 iulie 2020, toate casieriile societății vor fi deschise și vor funcționa după programul normal de lucru. De „Ziua Gospodarului”, ziua angajaților din serviciile publice, vor fi închise doar ghișeele de relații cu publicul.
Sesizările și solicitările clienților pentru orice problemă în alimentarea cu apă și/sau de canalizare vor fi preluate de către Dispeceratul societății la numărul de telefon 0236.463294. Dispeceratul are program de lucru NON STOP.

Situația blocurilor din municipiul Galați la care racordurile de preluare ape uzate menajere lipsesc sau sunt defecte - iunie 2020

Societatea APA CANAL S.A. Galați, a continuat efectuarea verificărilor la blocurile din municipiul Galați, prin intermediul personalului Departamentului Canalizare, constatând în continuare deficiențe majore în ceea ce privește funcționarea instalațiilor interioare de canalizare.

Informare

Ref.    Probleme în preluarea apei de către sistemul de canalizare în urma precipitațiilor abundente din data de 11.06.2020, din cauza blocării grătarelor gurilor de scurgere cu resturi de vegetație, gheață, pietriș și resturi de materiale rămase pe străzi după furtuna din aceeași seară

În urma furtunii puternice și a căderilor abundente de precipitații și grindină (în debit mare și pe o perioadă scurtă de timp), s-au semnalat probleme în preluarea apei de către sistemul de canalizare pe unele străzi. Practic, grătarele gurilor de scurgere a apelor pluviale din mai multe zone ale orașului au fost colmatate din cauza resturilor de vegetație (frunze și crengi adunate pe străzi după furtuna care a însoțit ploaia), a grindinii căzute în cantități mari și de mari dimensiuni, dar și a materialelor de construcții și resturilor de materiale antrenate de pe străzi.

Continuitatea serviciului de alimentare cu apă poate fi asigurată doar prin plata facturilor

Societatea Apa Canal S.A. Galați mulțumește tuturor cliențiilor care înțeleg faptul că facturile reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare trebuie achitate și în această perioadă, pentru a asigura continuitatea serviciului de utilități.