Evenimente

"Porți deschise" la APA CANAL de Ziua Mondială a Apei 2023: „Accelerarea schimbărilor”

În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual în data de 22 martie, deschidem porțile stațiilor de tratare apă potabilă Uzina 2 - Galați și N. Bălcescu – Tecuci, precum și ale tuturor stațiilor de epurare a apelor uzate din Județul Galați (Galați, Tecuci, Tg.Bujor, Liești, Pechea, Movileni, Berești, Berești Meria și Cuca), pentru toți cei doritori să vadă îndeaproape de unde vine apa de la robinet, să înțeleagă importanța stațiilor de epurare și fluxul tehnologic al tratării apei uzate. 

Pe tot parcursul lunii martie, obiectivele se vor vizita în grupuri organizate, cu îndrumători - specialiști din cadrul stațiilor de tratare apă potabilă și de epurare a apelor uzate.

Grupurile organizate (în special cele de la școli) sunt rugate să se programeze din timp, în baza unei solicitări ce poate fi depusă direct la registratura APA CANAL S.A. Galați din str. Ctin. Brâncoveanu nr.2 sau trimisă pe e-mail: office@apa-canal.ro ori pe fax. 0236.473367. Relații suplimentare pot fi obținute la Serviciul Relații cu Publicul, tel.0236.473380 int.131 / 132 / 127.

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Tema anului 2023 este: „ACCELERAREA SCHIMBĂRILOR”.

Prin acțiunile derulate de Societatea APA CANAL Galați în parteneriat cu instituțiile de învățământ, sperăm să contribuim la conștientizarea tinerei generații în ceea ce priveste rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură. Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice în cadrul programelor “Porți deschise” sau al parteneriatelor cu unitățile de învățământ, oferindu-ne posibilitatea ca valorile Apa Canal să poată fi imprimate generațiilor tinere.

75 de milioane de euro, investiții în infrastructura de apă și canalizare la Matca și în municipiul Galați

În data de 19 decembrie 2022 a fost semnat contractul de finantare pentru  infrastructura de apă și canalizare din comuna Matca și municipiul Galati, în valoare de peste 75 de milioane de euro, fonduri europene.

Peste 52 de milioane de euro se vor folosi pentru a conecta comuna Matca la rețeaua de apă și canalizare. Se vor executa peste 200 kilometri de conducte de aducțiune și rețele de apă și canalizare. De asemenea, vor fi construite stații de pompare și clorinare, precum și rezervoare de apă.

Aproximativ 14 milioane de euro se vor investi în sistemul de alimentare cu apă potabilă al municipiului Galați. Se vor moderniza conductele de aducțiune de la Salcia-Liești și magistrale din rețeaua de distribuție a municipiului Galați.

Conferință de presă – STADIUL POIM 2014 - 2020

Miercuri, 6 Octombrie 2021, în sala Pegasus a Hotelului Vega a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat stadiul implementării „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014 – 2020”.

La conferința de presă au luat cuvântul: Directorul Direcției Regionale de Infrastructură Galați, dl. Adrian Constantinescu, Directorul General al APA CANAL S.A. Galați, dl.Gelu Stan, reprezentantul consultantului – Asocierea Hill Internațional – Proiect Consulting, dl. Valeriu Ionuț Popa si au participat reprezentanti ai DRI Galați, ADI ”Serviciul Regional Apa Galați”,  Consultantului HILL, APA CANAL S.A. Galați, precum și ai presei locale.

Reamintim faptul că proiectul major de investiții „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014 – 2020” are o valoare totală de 889.975.308,58 lei (inclusiv TVA), finanțare asigurată prin intermediul Uniunii Europeane din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Bugetului de Stat, Bugetelor Locale și o contribuție a APA CANAL S.A. Galați.

22 martie 2021 - Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Tema anului 2021 este „Valoarea apei”. Dincolo de problemele de stabilire a prețurilor, această temă include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei.

De Ziua Mondială a Apei, experții noștri au oferit sugestii utile cititorilor paginilor editurii educaționale internaționale Twinkl, ca parte a articolului dedicat protejării naturii și apei.

Găsiți mai multe detalii pe pagina de Facebook a companieihttps://www.facebook.com/ApaCanalGalati

10 ANI de OPERATOR REGIONAL

 

În urmă cu 10 ani, la 1 Octombrie 2010, APA CANAL S.A. GALAȚI a devenit Operator Regional la nivelul Județului Galați.

Porți deschise de Ziua mondială a apei 2020: „Apa și schimbările climatice”

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente.
Tema anului 2019 este: „Apa și schimbările climatice”

Seminar regional de instruire în cadrul proiectului PISSA BERD la Galați

Apa Canal Galați, gazda Seminarului regional „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”

În data de 27 februarie 2020 a avut loc la sediul Operatorului Regional Apa Canal S.A. Galați seminarul regional de instruire din cadrul proiectului PISSA BERD „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”, implementat de consorțiul Ramboll / BDO, sub coordonarea BERD.
Acest seminar face parte dintr-o serie de 6 seminarii regionale pe teme de interes pentru sectorul de apă și apă uzată din România. Cel de-al treilea seminar, desfășurat în data de 27 februarie 2020, a avut ca tematică „Îmbunătățirea performanței operaționale”.
În cadrul seminarului au fost abordate teme precum: „Consolidarea sectorului de apă”, „Evoluția personalului”, „Relații cu clienții”, „Avantaje și dezavantaje privind consolidarea în România ”, „Operare și întreținere”, „SCADA utilizată în operațiunile utilității”, „Indicatori cheie de performanță”.
Temele discutate au fost prezentate de Henrik Werchmeister – Water Utility Expert, director în cadrul VCS Danemarca, Thomas Abildgaard Jørgensen – Drinking Water Quality Expert, Senior Project Manager, VCS Danemarca și Sorin Caian - Senior Partner Business Advisory BDO ROMANIA.
Cu acest prilej au fost prezenți la Galați reprezentanți ai Operatorilor Regionali și Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din regiunea sud-est, respectiv din județele Constanța, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea.