Evenimente

Conferință de presă – STADIUL POIM 2014 - 2020

Miercuri, 6 Octombrie 2021, în sala Pegasus a Hotelului Vega a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat stadiul implementării „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014 – 2020”.

La conferința de presă au luat cuvântul: Directorul Direcției Regionale de Infrastructură Galați, dl. Adrian Constantinescu, Directorul General al APA CANAL S.A. Galați, dl.Gelu Stan, reprezentantul consultantului – Asocierea Hill Internațional – Proiect Consulting, dl. Valeriu Ionuț Popa si au participat reprezentanti ai DRI Galați, ADI ”Serviciul Regional Apa Galați”,  Consultantului HILL, APA CANAL S.A. Galați, precum și ai presei locale.

Reamintim faptul că proiectul major de investiții „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014 – 2020” are o valoare totală de 889.975.308,58 lei (inclusiv TVA), finanțare asigurată prin intermediul Uniunii Europeane din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Bugetului de Stat, Bugetelor Locale și o contribuție a APA CANAL S.A. Galați.

22 martie 2021 - Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente. Tema anului 2021 este „Valoarea apei”. Dincolo de problemele de stabilire a prețurilor, această temă include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei.

De Ziua Mondială a Apei, experții noștri au oferit sugestii utile cititorilor paginilor editurii educaționale internaționale Twinkl, ca parte a articolului dedicat protejării naturii și apei.

Găsiți mai multe detalii pe pagina de Facebook a companieihttps://www.facebook.com/ApaCanalGalati

10 ANI de OPERATOR REGIONAL

 

În urmă cu 10 ani, la 1 Octombrie 2010, APA CANAL S.A. GALAȚI a devenit Operator Regional la nivelul Județului Galați.

Porți deschise de Ziua mondială a apei 2020: „Apa și schimbările climatice”

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente.
Tema anului 2019 este: „Apa și schimbările climatice”

Seminar regional de instruire în cadrul proiectului PISSA BERD la Galați

Apa Canal Galați, gazda Seminarului regional „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”

În data de 27 februarie 2020 a avut loc la sediul Operatorului Regional Apa Canal S.A. Galați seminarul regional de instruire din cadrul proiectului PISSA BERD „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”, implementat de consorțiul Ramboll / BDO, sub coordonarea BERD.
Acest seminar face parte dintr-o serie de 6 seminarii regionale pe teme de interes pentru sectorul de apă și apă uzată din România. Cel de-al treilea seminar, desfășurat în data de 27 februarie 2020, a avut ca tematică „Îmbunătățirea performanței operaționale”.
În cadrul seminarului au fost abordate teme precum: „Consolidarea sectorului de apă”, „Evoluția personalului”, „Relații cu clienții”, „Avantaje și dezavantaje privind consolidarea în România ”, „Operare și întreținere”, „SCADA utilizată în operațiunile utilității”, „Indicatori cheie de performanță”.
Temele discutate au fost prezentate de Henrik Werchmeister – Water Utility Expert, director în cadrul VCS Danemarca, Thomas Abildgaard Jørgensen – Drinking Water Quality Expert, Senior Project Manager, VCS Danemarca și Sorin Caian - Senior Partner Business Advisory BDO ROMANIA.
Cu acest prilej au fost prezenți la Galați reprezentanți ai Operatorilor Regionali și Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din regiunea sud-est, respectiv din județele Constanța, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea.

 

APA CANAL S.A. Galați, locul VI în Topul Național al Firmelor

În cadrul Galei Topul Național al Firmelor, ediția XXVI, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), care a avut loc pe 7 noiembrie 2019 la Centrul Expozițional Romexpo, Societății APA CANAL S.A. Galați i s-a înmânat diploma pentru Locul VI la categoria „Întreprinderi Foarte Mari”, grupa „Captarea, tratarea și distribuția apei”.

Clasamentul Topului Național al Firmelor 2019 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Ierarhia este construită pe baza unei metodologii clare, transparente şi unitare la nivel naţional, implementată de Camerele de Comerţ în toate judeţele ţării.

Premiul ne onorează și dovedește seriozitatea și profesionalismul angajaților, calitatea serviciilor noastre, precum și faptul că, printr-un management eficient, APA CANAL Galați reușește să fie zi de zi alături de clienții săi și să reziste pe piață cu rezultate deosebite.

Seminar regional de instruire în cadrul proiectului PISSA BERD la Galați

Apa Canal Galați, gazda Seminarului regional „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”

În data de 04 noiembrie 2019 a avut loc la sediul Operatorului Regional Apa Canal S.A. Galați seminarul regional de instruire din cadrul proiectului PISSA BERD  „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”, implementat de consorțiul Ramboll / BDO, sub coordonarea BERD.

Acest seminar face parte dintr-o serie de 8 seminarii regionale pe teme de interes pentru sectorul de apă și apă uzată din România. Cel de-al 5-lea seminar, desfășurat în data de 04 noiembrie 2019, a avut ca tematică schimbările climatice, big data, orașele inteligente și managementul schimbării.

Temele discutate au fost prezentate de Keith Stallard – Team Leader RAMBOLL, Alvaro Fonseca  - Expert schimbări climatice și Smart Cities RAMBOLL, Charlotte Bjorn Hansen – Big Data Expert RAMBOLL, Arne Svendsen – Expert Managementul Schimbării RAMBOLL, Coordonator al proiectului, Sorin Caian - Senior Partner Business Advisory BDO ROMANIA.

Cu acest prilej au fost prezenți la Galați reprezentanți ai Operatorilor Regionali și Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din regiunea sud-est, respectiv din județele Constanța, Tulcea, Buzău, Călărași, Brăila, Galați, Giurgiu, Vrancea.