Evenimente

Porți deschise de Ziua mondială a apei 2020: „Apa și schimbările climatice”

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, ONU stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente.
Tema anului 2019 este: „Apa și schimbările climatice”

Seminar regional de instruire în cadrul proiectului PISSA BERD la Galați

Apa Canal Galați, gazda Seminarului regional „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”

În data de 27 februarie 2020 a avut loc la sediul Operatorului Regional Apa Canal S.A. Galați seminarul regional de instruire din cadrul proiectului PISSA BERD „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”, implementat de consorțiul Ramboll / BDO, sub coordonarea BERD.
Acest seminar face parte dintr-o serie de 6 seminarii regionale pe teme de interes pentru sectorul de apă și apă uzată din România. Cel de-al treilea seminar, desfășurat în data de 27 februarie 2020, a avut ca tematică „Îmbunătățirea performanței operaționale”.
În cadrul seminarului au fost abordate teme precum: „Consolidarea sectorului de apă”, „Evoluția personalului”, „Relații cu clienții”, „Avantaje și dezavantaje privind consolidarea în România ”, „Operare și întreținere”, „SCADA utilizată în operațiunile utilității”, „Indicatori cheie de performanță”.
Temele discutate au fost prezentate de Henrik Werchmeister – Water Utility Expert, director în cadrul VCS Danemarca, Thomas Abildgaard Jørgensen – Drinking Water Quality Expert, Senior Project Manager, VCS Danemarca și Sorin Caian - Senior Partner Business Advisory BDO ROMANIA.
Cu acest prilej au fost prezenți la Galați reprezentanți ai Operatorilor Regionali și Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din regiunea sud-est, respectiv din județele Constanța, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea.

 

APA CANAL S.A. Galați, locul VI în Topul Național al Firmelor

În cadrul Galei Topul Național al Firmelor, ediția XXVI, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), care a avut loc pe 7 noiembrie 2019 la Centrul Expozițional Romexpo, Societății APA CANAL S.A. Galați i s-a înmânat diploma pentru Locul VI la categoria „Întreprinderi Foarte Mari”, grupa „Captarea, tratarea și distribuția apei”.

Clasamentul Topului Național al Firmelor 2019 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Ierarhia este construită pe baza unei metodologii clare, transparente şi unitare la nivel naţional, implementată de Camerele de Comerţ în toate judeţele ţării.

Premiul ne onorează și dovedește seriozitatea și profesionalismul angajaților, calitatea serviciilor noastre, precum și faptul că, printr-un management eficient, APA CANAL Galați reușește să fie zi de zi alături de clienții săi și să reziste pe piață cu rezultate deosebite.

Seminar regional de instruire în cadrul proiectului PISSA BERD la Galați

Apa Canal Galați, gazda Seminarului regional „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”

În data de 04 noiembrie 2019 a avut loc la sediul Operatorului Regional Apa Canal S.A. Galați seminarul regional de instruire din cadrul proiectului PISSA BERD  „Asistență tehnică pentru consolidarea capacității sectorului de apă și apă uzată în România”, implementat de consorțiul Ramboll / BDO, sub coordonarea BERD.

Acest seminar face parte dintr-o serie de 8 seminarii regionale pe teme de interes pentru sectorul de apă și apă uzată din România. Cel de-al 5-lea seminar, desfășurat în data de 04 noiembrie 2019, a avut ca tematică schimbările climatice, big data, orașele inteligente și managementul schimbării.

Temele discutate au fost prezentate de Keith Stallard – Team Leader RAMBOLL, Alvaro Fonseca  - Expert schimbări climatice și Smart Cities RAMBOLL, Charlotte Bjorn Hansen – Big Data Expert RAMBOLL, Arne Svendsen – Expert Managementul Schimbării RAMBOLL, Coordonator al proiectului, Sorin Caian - Senior Partner Business Advisory BDO ROMANIA.

Cu acest prilej au fost prezenți la Galați reprezentanți ai Operatorilor Regionali și Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din regiunea sud-est, respectiv din județele Constanța, Tulcea, Buzău, Călărași, Brăila, Galați, Giurgiu, Vrancea.

Topul CCIA Galați: APA CANAL SA - Locul I

Ediţia din acest an a Topului Firmelor realizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi s-a lansat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei gale în care au fost premiate firmele clasate pe primele locuri. Societatea APA CANAL SA s-a clasat pe Locul I în domeniul „Servicii – captarea, tratarea și distribuția apei”, categoria „Întreprinderi foarte mari”.

Topul din acest an a fost realizat pe baza performanțelor economice înregistrate în anul 2018 iar clasamentul reprezintă rezultatul aplicării unui algoritm complex, elaborat pe baza unei metodologii unitare la nivel național, conform unor indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resuselor umane și a capitalului angajat. Topul a fost structurat pe şapte domenii principale de activitate - "Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech", "Industrie", "Agricultură, Silvicultură și Pescuit", "Construcţii", "Servicii", "Comerţ" şi "Turism" - iar fiecare domeniu a fost împărţit pe grupe de activitate şi mărime a întreprinderilor.

Premiul primit de Societatea APA CANAL S.A. Galați ne onorează. Acesta dovedește seriozitatea și profesionalismul angajaților, calitatea serviciilor noastre, precum și faptul că, printr-un management eficient, APA CANAL reușește să fie zi de zi alături de clienții săi și să obțină rezultate economice deosebite.

Oaspeți din 7 țări la Stația de Epurare Galați

Stația de Epurare a Apelor Uzate (SEAU) Galați a primit marți, 22 octombrie 2019, vizita unei delegații internaționale. Oaspeții sunt parteneri ai municipiului Galați în proiectul „Urb-En Pact: Urban Energy Pact”, finanțat în cadrul programului „URBACT III, Rețele de Planificare a Acțiunilor”. Proiectul reunește 9 parteneri din 7 țări - Franța, Polonia, România, Portugalia, Italia, Grecia și Finlanda – și are ca obiectiv principal definirea planurilor locale de acțiune pentru teritorii de tip „zero net energy (ZNE)” prin producerea și livrarea de energie din surse locale regenerabile.

Delegația a vizitat investiția de la SEAU Galați în instalația de producere a biogazului din nămolul rezultat în procesul tehnologic de epurare a apelor uzate. Oaspeților li s-a explicat cum, în condiții anaerobe, în prezența bacteriilor mezofile din nămol, are loc bioconversia materiei organice, cu formare de biogaz, utilizat în procesul de cogenerare pentru obținerea de energie electrică și termică. Energia electrică astfel produsă este utilizată pentru pompe, turbosuflante și alte echipamente ale Stației de Epure și energia termică se consumă pentru păstrarea temperaturii optime în digestor și pentru încălzirea spațiilor tehnice.

Echipa Apa Canal Galați, locul 5 la Concursul „Instalare Branșament sub Presiune”

În a doua zi a „Forumului Regional al Apei Dunăre Europa de Est” 2019 s-a desfășurat Concursul „Instalare Branșament sub Presiune”, aflat la a doua ediție. Echipa APA CANAL SA Galați (formată din doi instalatori și un șef) a ocupat un onorabil loc 5, în condițiile în care la concurs au participat 15 echipe atât din România cât și din Ungaria și R. Moldova.
Proba de îndemânare a constat în instalarea unui branșament contorizat pe o țeavă de fontă de 150 mm, aflată sub presiune de 2 bari. Branșamentul realizat de echipa Apa Canal Galați a fost pus în funcțiune în 4 minute și 30 de secunde. Trebuie precizat că întrecerea între echipe a fost foarte strânsă: diferența între primul loc și al cincilea a fost de câteva zeci de secunde.

Îi felicităm pe colegii noștri pentru locul ocupat.