Prezentare rețea Umbrărești

Amplasare: Comuna Umbrăreşti este situată în partea sudică a judeţului Galaţi, la circa 14 km faţă de  municipiul Tecuci. Teritoriul administrativ al comunei Umbrăreşti are ca şi vecinătate la nord comuna Barcea.

A. Alimentarea cu apă potabilă

Alimentarea cu apă se realizează printr-un branşament la conducta magistrală de alimentare cu apă a municipiului Galați; branșamentul la conducta cu Dn 1000 mm de aducţiune a apei din frontul subteran de captare Salcia – Lieşti este realizat în punctul de racord situat în dreptul puțului P30 din frontul de captare nr.1 Salcia – Lieşti.

Aducţiunea apei de la punctul de branşament la gospodăria de apă Salcia (Umbrăreşti) se realizează prin conductă sub presiune din PEHD cu Dn 315 mm, cu lungimea de 1 km.

Gospodăria de apă Salcia, situată în partea sudică a localităţii Salcia, este alcătuită din:

  • 3 rezervoare metalice supraterane de înmagazinare de 600 mc fiecare
  • staţie de pompare: grup de pompare echipat cu 2A+1R electropompe tip Grundfos; instalație hidraulică interioară realizată din conducte de oțel inoxidabil cu Dn 200 mm și tronson redus Dn 150 mm pentru montarea debitmetrului; rezervor hidrofor cu V=500 l; debitmetru ultrasonic; tablou de automatizare și instalații electrice ale pompelor
  • stație de clorinare Inserv Aqua cu reglaj manual al dozei de clor.

Este instituită zona de protecție sanitară Salcia, cu o suprafață de 1400 mp, împrejmuită cu gard din sârmă ghimpată pe stâlpi de țeavă metalică.

Rețelele existente sunt executate din conducte din PEHD cu Dn=32-315 mm pe o lungime de 40.000 m. Extinderea rețelei de distribuție este executată din conducte PEHD cu Dn=63-180 mm pe o lungime de 1.981 m.

Caracteristicile fizico-chimice şi bacteriologice ale surselor de apă sunt verificate în laboratorul de monitorizare apă potabilă, conform programului de monitorizare întocmit în conformitate cu prevederile legale în vigoare.