Ziua Mondială a Apei 2019

Ziua Mondială a Apei 2019

Ziua Mondială a Apei 2019

Sute de vizitatori cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie, a adus sute de vizitatori la obiectivele APA CANAL Galați.

În această zi specială am deschis porțile Stației de tratare Uzina 2 – Galați pentru copii de toate vârstele. Au fost alături de noi elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Șendreni, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei”, Școala Gimnazială nr. 5 Galați, Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”, Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu” din Schela și Grădinița cu program prelungit nr. 9 Galați. De asemenea, colegii noștri de la APA CANAL Tecuci au desfășurat o acțiune de informare la Grădinița nr. 14 Tecuci, în cadrul căreia copiii au primit cărți de colorat cu tematica apei, iar Stația de Epurare a Apelor Uzate Liești a primit în vizită o clasă de elevi de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din localitate.

Elevilor li s-a explicat și demonstrat că apa de la robinet este de bună calitate, iar cea rezultată după tratarea apelor uzate în Stația de Epurare este nepoluatoare. Totodată li s-a adresat rugămintea de a nu face risipă de apă potabilă și în același timp de a respecta mediul.

Obiectivul marcării Zilei Mondiale a Apei este de a sensibiliza populația cu privire la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă. Tema anului 2019 este „APĂ PENTRU TOȚI”

Prin acțiunile derulate de Societatea APA CANAL Galați în parteneriat cu instituțiile de învățământ, sperăm să contribuim la conștientizarea tinerei generații în ceea ce priveste rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură. Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice în cadrul programelor “Porți deschise” sau al parteneriatelor cu unitățile de învățământ, oferindu-ne posibilitatea ca valorile Apa Canal să poată fi imprimate generațiilor tinere.