Prezentare rețea Barcea

Amplasare: Comuna Barcea este amplasată în partea central-vestică a judeţului Galaţi şi are în componenţă localităţile Barcea şi Podoleni.

A. Alimentarea cu apă potabilă

Alimentarea cu apă se realizează printr-un branşament la conducta magistrală de alimentare cu apă a municipiului Galați; branșamentul la conducta cu Dn 1000 mm de aducţiune a apei din frontul subteran de captare Salcia – Lieşti este realizat în punctul de racord situat în dreptul puțului P30 din frontul de captare nr.1 Salcia – Lieşti.

Aducţiunea apei de la punctul de branşament la gospodăria de apă Salcia (Umbrăreşti) se realizează prin conducta sub presiune din PEHD cu Dn 315 mm, cu lungimea de 1 km. Aducţiunea apei în comuna Barcea se face de la gospodăria de apă Salcia (Umbrărești) printr-o conductă PEHD cu Dn 315 mm, până la căminul apometru de la intrarea în satul Barcea.

Gospodăria de apă Salcia, situată în partea sudică a localităţii Salcia, este alcătuită din:

  • 3 rezervoare metalice supraterane de înmagazinare de 600 mc fiecare
  • staţie de pompare: grup de pompare echipat cu 2A+1R electropompe tip Grundfos; instalație hidraulică interioară realizată din conducte de oțel inoxidabil cu Dn 200 mm și tronson redus Dn 150 mm pentru montarea debitmetrului; rezervor hidrofor cu V=500 l; debitmetru ultrasonic; tablou de automatizare și instalații electrice ale pompelor
  • stație de clorinare Inserv Aqua cu reglaj manual al dozei de clor.

 Este instituită zona de protecție sanitară Salcia, cu o suprafață de 1400 mp, împrejmuită cu gard din sârmă ghimpată pe stâlpi de țeavă metalică.

Rețelele existente sunt executate din conducte din PEHD cu Dn=32-315 mm pe o lungime de 27.000 m. Extinderea rețelei de distribuție este executată din conducte PEHD cu Dn=63-180 mm pe o lungime de 7.225 m.

Caracteristicile fizico-chimice şi bacteriologice ale surselor de apă sunt verificate în laboratorul de monitorizare apă potabilă, conform programului de monitorizare întocmit în conformitate cu prevederile legale în vigoare.