Începe reabilitarea rețelelor de apă pe str. Domnească

Începe reabilitarea rețelelor de apă pe str. Domnească

Începe reabilitarea rețelelor de apă pe str. Domnească

Prin proiectul “Reabilitare rețea apă potabilă Municipiul Galați, Centru, str. Navelor”, finanțat din surse proprii ale APA CANAL S.A. Galați (profit reinvestit) s-a înlocuit rețeaua de apă de pe tronsonul str. Domnească – str. Navelor (ani de punere în funcțiune 1971-1983). După lucrările de ieri de pe str. Navelor, proiectul este finalizat în proporție de 80%. A rămas de executat înlocuirea rețelei pe tronsonul SC Proiect SA – str. Portului.

Reabilitarea conductei de apă din str. Domnească până în str. Navelor a eliberat amplasamentul pentru continuarea de către Primăria Galați a proiectului amplu de sistematizare în zona centrală a orașului, care include reabilitarea zonei Spicu, aleea pietonală str. Domnească, pasajul și str. Domnească. Primăria Municipiului Galați a prevăzut în proiectul de sistematizare inclusiv reabilitarea rețelelor de apă de pe str. Domnească, din str. Brăilei până în str. Eroilor, investiție care va fi realizată pe cele două conducte de apă, Dn 250mm și Dn 400mm (ani de punere în funcțiune 1970, respectiv 1994).

Lucrările din str. Domnească se vor efectua pe două tronsoane: „bl. N6 – Magazin Modern WINMARKT” și „str. Brigadierilor - str. Eroilor”. Deja sunt demarate lucrările din zona Pasaj – WINMARKT: s-a poziționat conducta provizorie și au început săpăturile pe traseul conductelor de apă.

Pe parcursul implementării proiectului de reabilitare a rețelelor de apă de pe str. Domnească se vor efectua manevre de scoatere din funcțiune a vechilor conducte și cuplare tronsoane de conductă nouă. Aceasta va presupune o serie de opriri în furnizarea apei în zona centrală a orașului, ceea ce va crea un oarecare disconfort clienților noștri. Îi asigurăm pe această cale că vor fi anunțați din timp despre aceste opriri de apă și facem apel la răbdarea și bunăvoința lor, în speranța că vor înțelege faptul că aceste investiții vor avea drept rezultat îmbunătățirea calității serviciilor de alimentare cu apă potabilă.