Preluăm în aria de operare comunele VÂNĂTORI și SCÂNTEIEȘTI începând cu 1 aprilie 2021

Preluăm în aria de operare comunele VÂNĂTORI și SCÂNTEIEȘTI începând cu 1 aprilie 2021

Aria de operare a societății APA CANAL S.A. Galați se extinde la 36 UAT-uri prin  preluarea în operare a comunelor VÂNĂTORI și SCÂNTEIEȘTI începând cu 1 Aprilie 2021. Operăm astfel în 96 localități din județul Galați, cu o populație de 425.676 locuitori, reprezentând aprox.80% din populația județului.

Acțiunea de perfectare a contractelor de furnizare/prestare cu noii clienți, beneficiari ai serviciului de alimentare cu apă potabilă, este în curs de finalizare în ambele comune, cu sprijinul autorităților administrației publice locale. După preluare, vom proceda la înlocuirea tuturor contoarelor de la limita de proprietate cu contoare electromagnetice cu citire la distanță. Mulțumim locuitorilor celor două comune pentru disponibilitatea manifestată în vederea semnării contractelor. Precizăm că, doar contractul de furnizare încheiat cu APA CANAL S.A. Galați asigură continuitatea furnizării serviciului după 1 aprilie 2021. 

Menționăm, de asemenea, că personalul APA CANAL S.A. Galați împreună cu reprezentanții primăriilor locale procedează la inventarierea faptică a bunurilor/mijloacelor fixe concesionate (rețele, foraje, stații pompare, echipamente etc), situației terenurilor din domeniul public – zone de protecție sanitară, inventarierea punctelor de consum energetic pentru alimentarea cu apă potabilă, verificarea parametrilor de calitate ai apei potabile. Se fac demersurile necesare pentru perfectarea contractelor pentru alimentarea cu energie electrică a punctelor de consum, a contractelor cu Apele Române pentru apa brută (foraje), pentru obținerea Licenței modificatoare ANRSC și preluarea autorizațiilor sanitare de funcționare, a autorizațiilor de gospodărire a apelor și autorizațiilor de mediu.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente / situații neprevăzute ce pot apărea imediat după preluarea operării în cele două comune și vă asigurăm că vom încerca să le remediem punctual, cât mai operativ.

Vă mulțumim.