Excavator aspirator performant

Excavator aspirator achiziționat de Apa Canal Galați

Excavator aspirator achiziționat de Apa Canal Galați

În cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați, în perioada 2014-2020”, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), Societatea Apa Canal SA Galați a achiziționat un excavator aspirator de mare performanță.

Așa cum am anunțat în luna februarie, când a avut loc semnarea contractului cu furnizorul SC AJG TRUCKS & TRAILERS SRL, valoarea contractului este de 2.095.000 lei fără TVA. Livrarea utilajului s-a efectuat în luna septembrie, cu 2 luni înainte de data finalizării contractului.

Echipamentul proaspăt achiziționat este un vehicul care poate aspira material uscat la fel de bine ca și materialul umed sau fluid, fiind cel mai puternic excavator fără apă. Prin aspiraţia uscată, excavaţiile sunt mai precise şi se reduce riscul de a deteriora utilităţile subterane. Cantitatea de sol îndepărtată este minimizată pe cât posibil, reducând atât dimensiunea zonei de excavare cât și costurile de transport al deșeurilor, un singur utilaj asigurând excavarea și transportul materialelor aspirate.

Aspiratorul poate absorbi absolut orice tip de reziduuri (nămol/ apă/ deșeuri uscate din construcții/ balast), care sunt depozitate în buncărul având capacitatea de 12 mc. Cu o putere de aspirare de 42.000 mc/oră (volum de aer circulat în două ventilatoare), excavatorul aspirator asigură cele mai bune performanțe de aspirare.

Cu ajutorul unui excavator aspirator se pot efectuadiverse aplicații, cum ar fi: excavarea în zonele de risc, unde în condiții normale ar fi acceptată doar săpătura manuală; curățarea subsolurilor prin aspirare nămol, moloz sau alte deșeuri; curățare rezervoare industriale; decolmatare la rețelele de canalizare (stații de pompare, stații de epurare sau chiar conducte colectoare principale de mari dimensiuni).

Facem precizarea că Societatea Apa Canal SA Galați a achiziționat, în cadrul aceluiași proiect, alte patru utilaje. Au fost deja livrate două autocisterne și un autolaborator pentru detectare pierderi și urmează să fie livrat un autocurățitor combinat pentru întreținerea sistemului de canalizare.

Valoarea totală contractată pentru cele cinci utilaje achiziționate în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați, în perioada 2014-2020” este de 3.935.000 lei fără TVA.