Intervenții în urma ploii din 25 iunie

Intervenții în urma ploii din 25 iunie

În urma ploilor torențiale căzute în cursul zilei de marți, 25 iunie, în toată aria de operare din județul Galați s-au ivit situații care au necesitat intervenția echipelor APA CANAL.

Au fost înregistrate căderi de tensiune în mai multe localități, dar s-a intervenit imediat pentru pornirea generatoarelor, așa încât populația nu a resimțit lipsa apei potabile. Astfel, fronturile de captare Salcia Liești și Vadu Roșca au rămas ieri fără alimentare cu energie electrică, fapt pentru care, în vederea asigurării serviciilor de alimentare cu apă potabilă în condiții de siguranță, s-a procedat la suplimentarea debitului de apă de suprafață pentru municipiul Galați.

Probleme similare privind lipsa energiei electrice s-au înregistrat și la gospodăriile de apă de la Ivești, Liești, Umbrărești, Tg, Bujor, Berești. Funcționăm în continuare cu generatoare mobile la stațiile de pompare ape uzate din Liești, Slobozia Conachi, Tg. Bujor. Gospodăria de apă de la Vasile Alecsandri a fost inundată de debitul mare de apă de pe DN 25.

Pentru rezolvarea problemelor inerente legate de preluarea debitului mare de apă pluvială de către sistemul de canalizare al municipiului Galați, echipele Departamentului Canalizare au intervenit imediat în zonele sensibile, deja cunoscute, din municipiu, dar și punctual, în locațiile sesizate la Dispeceratul societății.

Din cauza debitului de ape pluviale și vitezei mari de scurgere a apei, au fost transportate prin sistemul de canalizare către stațiile de pompare și de epurare cantități mari de deșeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip și pământ. Cantitatea de deșeuri colectată la grătare a fost foarte mare. Pentru a nu pune în pericol echipamentele și a nu bloca intrarea apei în stația de epurare, echipele APA CANAL au îndepărtat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

În cursul zilei de astăzi personalul APA CANAL Galați continuă lucrările de decolmatare a racordurilor gurilor de scurgere și descongestionare a grătarelor, atât a celor din stațiile de pompare/ epurare, cât și a celor de pe domeniul public.