10 ANI de OPERATOR REGIONAL

10 ANI de OPERATOR REGIONAL

 

În urmă cu 10 ani, la 1 Octombrie 2010, APA CANAL S.A. GALAȚI a devenit Operator Regional la nivelul Județului Galați.

 

În calitate de operator regional, ne-am asumat extinderea ariei de operare și realizarea de investiții majore în serviciile de alimentare cu apă și de canalizare-epurare. Obiectivele propuse au fost urmărite constant și realizate, respectiv asigurarea unor servicii de calitate, cu protejarea resurselor naturale, a mediului înconjurător, a sănătății și securității clienților și salariaților.

Accesarea fondurilor europene în ultimii 10 ani a reprezentat atât o provocare, cât și cea mai mare realizare a companiei. Operatorul Regional APA CANAL Galați a finalizat Programul ISPA și a implementat ulterior, cu succes, Programul POS Mediu 2007-2013, proiecte în valoare totală de 175 milioane euro (fără TVA).

De asemenea, APA CANAL Galați este unul dintre primii operatori regionali din țară care a accesat fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, proiect în valoare de 180 milioane de Euro. În prezent, progresul fizic în implementarea programului situează operatorul regional gălățean pe locul 2 pe țară, fapt care ne onorează.

După 10 ani, la 1 Octombrie 2020, Operatorul Regional APA CANAL S.A. Galați este delegat să gestioneze serviciile de alimentare cu apă și de canalizare în 34 UAT-uri din Judetul Galați, respectiv: municipiul Galați, municipiul Tecuci, oraşele Târgu Bujor și Berești, comunele: Lieşti, Iveşti, Umbrăreşti, Barcea, Pechea, Șendreni, Movileni, Cosmești, Slobozia Conachi, Berești Meria, Smârdan, Tudor Vladimirescu, Cavadinești, Cuza Vodă, Drăgănești, Piscu, Braniștea, Fundeni, Independența, Gârboavele (UAT C.J. Galați), Rădești, Cudalbi, Valea Mărului, Cuca, Nicorești, Bălăbănești, Vârlezi, Grivița, Vlădești, Băleni.

Licenţa de operare clasa 1 şi implementarea sistemului de management integrat calitate, mediu, sănătate şi securitate ocupaţională certifică angajamentul nostru pentru performanţă în operare şi servicii de calitate.