COMUNICATE

Comunicate 2021
COMUNICAT DE PRESĂ
privind realizarea unor lucrări de investiții în sistemul de alimentare
cu apă potabilă, lucrări ce implică oprirea apei în 05 iulie 2022

 

În infrastructura de apă potabilă din municipiul Galați s-au derulat în 2021 și se continuă în 2022 lucrări de investiții majore, atât la infrastructura rutieră, cât și la conductele magistrale de apă, lucrări finanțate din fonduri europene în cadrul programelor accesate de către Primăria Municipiului Galați.

Pentru infrastructura de apa, s-au stabilit împreună cu antreprenorii lucrările ce vor fi executate, astfel încât la oprirea apei, absolut necesară pentru facilitarea acestora, să se realizeze cât mai multe intervenții posibile în rețeaua de apă din zona aferentă proiectului de investiții.

Astfel, în intervalul 05.07.2022 ora 08.00 – 06.07.2022 ora 04.00, în cadrul proiectului „Modernizare linii de tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (tronson str. Henri Coandă – str. Al. Macelaru)”, derulat de Primăria Municipiului Galați, TANCRAD va efectua cuplarea și punerea în funcțiune a rețelei de apă potabilă FD Dn600mm bdul. G. Coșbuc c/c Șoseaua de Centură.

Execuția acestor lucrări necesită sistarea apei în zonă în intervalul 05.07.2022 ora 08.00 – 06.07.2022 ora 04.00.

Prin urmare, în intervalul orar anterior menționat alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru consumatorii din străzile: G. Coșbuc tronson str. A. Vlaicu – str. Al. Măcelaru, str. H. Coandă tronson str. Gr. Ventura – str. G. Coșbuc, str. Calarași, str. N. Grigorescu, str. Milcov, str. Traian tronson str. Al. Măcelaru – METRO, str. Tunelului, str. Ștefan cel Mare, str. Arcașilor, str. Dumbrava Roșie, Cartier Traian Nord. Va fi afectată și alimentarea rezervorului ce deservește Sat Odaia Manolache, Comuna Vânători, motiv pentru care se va sista furnizarea apei. Vor rămâne fără apă și Spitalul de Boli Infecțioase, Complex blocuri Italian Rezidence, Mall Shopping City, Makinvest, Patinoar, Farmacia Hepites, Robby Mall, Depozite COMAT, Leasing Automobile, LIDL – str. H. Coandă.

Pentru situații deosebite, APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție cisterne cu apă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul societătii noastre, la numerele de telefon 0236.463294 și 0236.473380 int.133.

Rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva necesară de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

Subliniem faptul că magistralele de apă potabilă din municipiul Galați, dar și cele de aducțiune pentru municipiul Galați vor supuse unui amplu proces de modernizare pentru a prezenta siguranță în exploatare, pentru a asigura condițiile necesare furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă continuu și în parametri.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.


GDPR