COMUNICAT DE PRESĂ  privind realizarea unor lucrări de anvergură în sistemul de alimentare cu apă potabilă pe parcursul anului 2021, lucrări ce implică oprirea Stației de Repompare FILEȘTI

UPDATE 10.10: Incarcarea instalatiei dupa oprirea de apa din Statia Filesti s-a finalizat. Echipele noastre continua efectuarea spalarilor in retea pentru eliminarea golurilor de aer si intrarea in parametrii de calitate a apei. Daca veti avea in continuare probleme in ceea ce priveste asigurarea apei, va rugam sa sesizati la Dispecerat - tel. 0236.463294 - pentru efectuarea verificarilor punctuale. Va multumim.


UPDATE 08.40: Incarcarea instalatiei continua, dar in acelasi timp a inceput sa creasca si consumul clintilor de la etajele inferioare, la care apa deja a ajuns, asa incat estimam ca asigurarea apei in intreg arealul afectat se va realiza in jurul orei 9.30. Multumim pentru înțelegere.


UPDATE 05.55 S-au finalizat lucrările în Stația de Repompare Filești. Au început manevrele de umplere a instalației. Presiunea va fi mai scăzută la început, încărcarea instalației se va face ușor, pentru a nu afecta calitatea apei (creșterea turbidității). Echipele noastre efectuează concomitent și spălări în rețea.În aproximativ două ore vom reintra în parametrii normali de funcționare în tot arealul afectat.
Ne cerem scuze pentru inconvenientele create consumatorilor afectați și multumim pentru înțelegere.


Societatea APA CANAL S.A. Galați își propune să realizeze în anul 2021, pe lângă alte lucrări de reparații și investiții din fonduri proprii și din surse nerambursabile, un program complex de remediere și/sau înlocuire a unor elemente critice din sistemul de distribuție a apei potabile, respectiv din rețeaua de conducte magistrale și din stațiile de pompare apă potabilă de pe raza municipiului Galați.

Obiectivul vizat de cele mai multe lucrări la acest moment îl reprezintă Stația de repompare Filești și magistralele de apă aferente, care intră și ies din această stație.

Primele lucrări programate în acest an la Stația de Repompare Filești se vor executa în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2021, interval orar 20.00–06.00, la conductele magistrale Dn600mm și compensator Dn1000mm, în incinta stației.

În intervalul orar anterior menționat alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondați Stației de Repompare Filești (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Filești, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu, Cartier Siderurgiștilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct), Cartier I.C. Frimu, Cartier Filești, Sat Filești, Cartier Micro 38, Cartier Micro 39A, Cartier Micro 39B, Cartier Micro 39C, Cartier Micro 40, Cartier Micro 13B.

Pentru situații deosebite, APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție cisterne cu apă; cererile pot fi făcute la Dispeceratul societătii noastre, la numerele de telefon 0236.463294 și 0236.473380 int.133.

Rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

Programul de lucrări menționat în primul paragraf va fi concentrat în anul 2021, pentru a ne sincroniza cu desfășurarea lucrărilor mari de investiții din fonduri europene, respectiv: modernizarea Stației de repompare Filești (contract derulat de APA CANAL Galați în cadrul POIM) și modernizare artere principale, str. Siderurgiștilor și str.1Decembrie 1918 (contract derulat de PRIMĂRIA Galați). Ambele contracte de lucrări de investiții presupun lucrări ample de înlocuire a conductelor magistrale de apă, precum și a rezervoarelor de apă.

Sistemul existent trebuie mai întâi pregătit pentru a face față manevrelor specifice și lucrărilor mari de reabilitare. Această pregătire, gândită ca o succesiune de lucrări de reparații, va necesita inevitabil o serie de întreruperi ale serviciului de alimentare cu apă potabilă, cu impact asupra populației.

Obiectivele noastre principale se vor axa pe punerea în siguranță a sistemului sau a părții din sistem care este supus reabilitării, în corelare cu întreruperi în furnizarea serviciului cât mai rare și pentru intervale cât mai scurte de timp, anunțate în prealabil.

APA CANAL S.A. Galați va face tot posibilul pentru ca aceste lucrări să aibă impactul cât mai redus, motiv pentru care o parte dintre acestea se vor efectua pe timpul nopții, cu anunțarea prealabilă, în timp util, a consumatorilor afectați, inclusiv prin mijloacele mass-media, așa cum este și cazul acestei prime lucrări.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp. Dacă ar fi existat variante de rezervă, de așa natură încât să efectuăm toate aceste manevre și lucrări fără oprirea stației, pentru eliminarea disconfortului populației afectate, vă asigurăm că am fi procedat în consecință.


GDPR